Kinatræning

Kinatræning - no way! Når en begynder hører om denne træningsmetode tro han fejlagtigt at den metode kun er for elite spillere, da han tror at kinatræning er  for vanskeligt og udmattende en metode. Nogle spillere har denne holdning i hele deres bordtennis karriere, og desværre for dem undgår de at bruge denne meget effektiv træning, og dette kan være med til at bremse deres udvikling.
Ja, helt sikkert kan kinatræning være en af ​​de hårdeste test af dine fysiske og psykiske ressourcer. En intens kinatræning kan efterlade dig kollapsede på gulvet, gispende efter vejret og dækket i sved. Men der er mere til kinatræning end blot at udføre en rutine, indtil du er brugt op.
På denne side vil jeg præsentere dig for kinatræning, og jeg håber at kunne overbevise dig om, at kinatræning bliver en del af din træning fremover.


Hvad er kinatræning?Forenklet sag er det en træningsmetode, hvor en spiller eller træner (feeder) har en kasse med mange bolde ved sin side. Typisk vil feeder stå på den ene side af bordet tæt på nettet, med en kasse fuld af bordtennisbolde sat op på et stativ eller stol ved siden af ​​ham, placeres, sådan at feeder kan nå ned og få fat i en eller flere bolde på samme tid uden at skulle spilde tid på at lede efter bolde. Nogle kan kun holde en bold ad gangen, mens andre kan holde to eller tre. Den frie hold bruges til at få fat i en ny bold hele tiden således at det bliver et jævnt tempo, der spilles i.


Når feeder har en bold, så spiller han den over nettet, hvilket giver bolden en passende spin, hastighed og placering på bordet. Nogle slår bolden direkte ud af deres hånd, mens andre foretrækker at lade bolden hoppe på bordet, og så slå den over nettet.
Feederen ser spilleren udføre sit slag, og lader bolden gå forbi ham uden at forsøge at ramme bolden. Feederen rammer så en ny bold til en anden placering, og spilleren bevæger sig i position og rammer den nye bold, og så videre. Da sekvensen ikke stopper selv om spilleren eller feederen ikke rammer bordet, så er det en meget effektiv træning.


Det kan tit og ofte være en fordel at være en ekstra til at samle boldene op, mens kinatræningen er igang, da man så ikke vil løbe tør for bolde. Det betyder jo også at når den første spiller bliver træt og ikke kan mere, så kan de skifte rundt.


Kinatræning er særdeles god, hvis man skal lære et nyt slag, da boldene kan sendes det rigtige sted hen, og derved kan slaget gøres om og om igen indtil teknikken er helt på plads. Når teknikken er på plads, så kan hastigheden mellem boldene sættes op, for på den måde vil spilleren komme til at udføre slaget automatisk, og herefter vil slaget ligge på rygraden. 

En anden ting som kinatræning er rigtig god til er benarbejdsøvelser. Da feederen styrer hastigheden, hvormed øvelsen bliver udført, er det nemt at lave øvelse med den rigtige hastighed som tillader at spilleren får den perfekte teknik. For eksempel, hvis en spiller har problemer med at få den rigtige benstilling ved skifte fra forhånd til baghånd, så kan hastigheden sættes ned, således at benarbejdet bliver rigtig. Når så benarbejdet er rigtigt, så kan hastigheden af øvelsen sættes op, og spilleren vil igen komme under pres, og derved udvikle sig yderligere.

  


   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar